7 klanten beoordeelden ons, lees hieronder hun ervaringen:

9.7 / 10
+31 (0)652833880

Wat is een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is een soort dekvloer die wordt gemaakt van anhydriet, een mineraal dat ontstaat uit gips. Anhydrietvloeren worden ook wel calciumsulfaatgebonden gietvloeren genoemd.

Deze vloeren worden steeds populairder vanwege hun eigenschappen, waaronder hun hoge isolatiewaarde, snelle droogtijd, en hoge mate van zelfnivellering. Anhydrietvloeren worden vaak gebruikt in gebouwen met vloerverwarming, omdat ze de warmte goed geleiden en een goede thermische geleidbaarheid hebben.

De anhydrietvloer wordt in vloeibare vorm op de ondervloer gegoten en daarna gladgestreken en geëgaliseerd. Na het uitharden kan de vloer worden afgewerkt met bijvoorbeeld laminaat, tapijt, tegels, of een andere afwerklaag naar keuze.

Het is belangrijk om een professionele vakman in te schakelen voor het aanbrengen van een anhydrietvloer, omdat het aanbrengen van deze vloeren specifieke kennis en ervaring vereist.

Een anhydrietvloer is een gipsgebonden dekvloer die één keer op het vloeroppervlak wordt aangebracht. De vloer wordt in tegenstelling tot de zandcement dekvloer niet gesmeerd, maar gevloeid. Daarnaast is de kleur van de vloer meestal niet grijs maar heeft het eerder een melkkleur.

Foto's van een anhydrietvloer:

123egaliseren-logo-gmb

Voor een eventuele offerte kunt u op onderstaande link klikken.

Wat kost egaliseren?

Home > Wat kost egaliseren? > Anhydrietvloer

Wij helpen u graag verder

neem contact op