7 klanten beoordeelden ons, lees hieronder hun ervaringen:

9.7 / 10
+31 (0)652833880

Wat is een cementgebonden dekvloer?

Een cementgebonden dekvloer is een 30 tot 50 mm dikke afwerk- laag op een bestaande steenachtige vloerconstructie. Een dekvloer wordt op de draagvloer aangebracht om bijvoorbeeld dienst te als vloerafwerking of als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking.

Een cementgebonden dekvloer herken je aan de volgende kenmerken:

  • Grijs
  • Korrelig

Een cementgebonden dekvloer is een type dekvloer dat wordt gemaakt door het mengen van cement, zand en water. Het wordt vaak gebruikt als afwerkvloer in gebouwen en huizen en wordt gegoten op de ondervloer om deze vlak te maken en te egaliseren.

Cementgebonden dekvloeren hebben veel voordelen, waaronder hun duurzaamheid, sterkte, en weerstand tegen vocht. Ze zijn ook relatief eenvoudig te installeren en kunnen worden afgewerkt met verschillende soorten vloerbedekking, zoals tegels, laminaat, tapijt of parket.

Er zijn twee soorten cementgebonden dekvloeren: traditionele dekvloeren en sneldrogende dekvloeren. Traditionele dekvloeren hebben meestal 28 dagen nodig om volledig uit te harden en te drogen, terwijl sneldrogende dekvloeren in sommige gevallen al na enkele dagen kunnen worden belast.

Het is belangrijk om een professionele vakman in te schakelen voor het aanbrengen van een cementgebonden dekvloer, omdat het aanbrengen van deze vloeren specifieke kennis en ervaring vereist om ervoor te zorgen dat de vloer vlak, sterk en duurzaam is.

Foto's van een cementgebonden dekvloer

Cementgebonden-dekvloer-1 Cementgebonden-dekvloer-2 Cementgebonden-dekvloer-3 Cementgebonden-dekvloer-4

Voor een eventuele offerte kunt u op onderstaande link klikken.

Wat kost egaliseren?

Home > Wat kost egaliseren? > Cementgebonden dekvloer

Wij helpen u graag verder

neem contact op